Followers

heyp !! anda yg ke

03 December 2011

the day of menggemok kan aku ..

Assalamualaikum ...

Selamat malam sume ...=)
First skali ,, aku nak wish HAPPY BESDAY kat adik aku iaitu 
NORASLINDA BINTI RUSLAN(2 december1996)...Happy besday linda..smoge panjang umo,di murah kan rezeki
n smoge Allah bless u ..
Dan jugak,, smoge dapat result PMR yang cemerlang nant ..=D

nie lah dye si besday gurl ..=)


Disebabkan ary nie ary jadi si adik aku nie jgak lah mama aku masakkan nasi lemak kesukaan dye ..

mmg untung ko linda..
mmg dah lama dah aku x pekene nasi lemak yang mama aku wat nie ..pehhhhh!!!.
mmg sedap ar ..
mmg xdpat kat mane2 tau,,nasi lemak yg mama aku wat nie ..PEDASSSS dye ,,mmg x hengat lah ..
mmg sgt pedass...heeee..=)

nyumm2,sedaaappp nyer



then masa malam plak lepas mama balek keje, ayah plak ajak gi makan kat
RUMBIA BISTRO
..
restoran nie mmg sedaap ar .. even just kedai makan bese pon ,,makan kat sini mmg tip top..(cehh,,aku promot restoran nie plak ..heeee)..

                                             owkay,,budak nie mmg suke sgt minom fresh oren ..
aku ngan si besday gurl..=)

si ecah yg suke makan ..=p
si kecik nie jgak suke sgt mkn nasi goreng pattaya..=)



nie lah aku ,smakin ary yg smakin menggemok
kalo dok kat umah je ..=D

**** pastuukan,,boleh plak ayah aku beli durian 2 biji ...kahkahkah.
mmg sedappp...(btw,,thanx ayah n mama..)=DD..****


02 December 2011

sob sob..='(

assalamualaikum ..


ermmm,, aku mintak2 lah aku dpat prize giveaway yg sis irine nak bagi tu ..
dah lah aku masok contest tu lambat ..
xtau lah nanti sis irine baca ke x post aku tu ..sob sob ..=’(
sedeyh ar .. aku baru terbaca contest tu tadi  ..
mase pkul 11.50 pm cam tu ar ...
tapi contest tu tutup 2 december,,but aku bace tyme 1 december..
mmg kelam kabut aku wat post tau ..
tapi xpe..asalkan aku anta kan ..heee..=)..
kalo xdapat ,,len kali leh masok contest laen yg sis irine wat kan ..  chill..=D

"GIVEAWAY : IRINE NADIA nak kasi MIRACLE TAB for FREE!"

Assalamualaikum ...=D

Korang2 sume nak dengar berita terbaik tak !!!!!.. 
Sis Irine Nadia kita nie ada barang baek punya nak kasi free tau ..huhuhu..
GIVEAWAY: IRINE NADIA NAK KASI MIRACLE TAB FOR FREE.....
memang de best kan ...Barang tu plak ngah hot kat pasaran skarang ...
 nak tau tak barang tu barang ape..hihihi..
 barang tu barang kecantikan tau..=D..
so0,,aku pon xnak lepaskan peluang yg ada nie ,,aku nak join gak contest nie ...
 even ,,aku tau aku agak t’lambat skit ..tapi xpelah ...heee..
dari hari 1st sis Irine review pasal produk nie agi dah b’minat dah .. tapi produk nie agak mahal lah jgak kan..

pict dari sis irine


1 SET of MIRACLE TAB

- Tab EX
-Tab Soap
-HD Glow Essence


giveaway yg sis Irine nak bagi sebanyak RM150 tau ...banyakkan??...
tu yang aku xnak lepaskan peluang tu ...
aku
memang nak sangat2 produk ni coz tengok dari testimoni-testimoni pelanggan sis Irine semuanya positif dan berkesan...
 Tu sebab lah kulit artis2 kat KOREA tu lawa2 kan ..even laki pon ,,mesti kulit licin je .. 
kalau kulit jadi cam tu kan best ..kulit Sis Irine pon lawa je kan..;)
 lagi pon kulit aku skang nie pon nampak cam kusam je ..pastu banyak sgt ade bintik2 hitam .. dah tak tau dah nak wat cam ne ngan kulit aku yang skang nie..

maybe kalo dengan menggunakan produk ni dapat mengembalikan keyakinananku kan...
(ceh2 ayat..heee)
so0,,mari lah ramai2 gunakan produk miracle tab nie ...
pastu leh jadi lawa cam kulit artis2 korea..Fighting!!!..=D

30 November 2011

Wordless Wednesday




MILO ,,mmg sedap kan ...heeee..
lagi sedap kalo ratah or makan milo cam tu je ...=D..
LOVE IT..<3

28 November 2011

who's on diet ??


What ??,,, 
my mom is on diet now ...hahaha
klakar lah mama nie .. it’s owkay mama..
even mama chubby mane pon akak tetap syg mama tau..=D..<3
s0o,,fighting mama!!!!.. smoge berjaye turun kan berat badan ..=)

(*bile lah aku nak diet kan ..heee..=D*)

27 November 2011

Siput Sedut..


Assalamualaikum ...=)
ha,,terliur x tgok gamba kat atas tu ?..huhuhu
mmg sgt sedap tau ... thanx mama coz masak kan gulai lemak siput sedut nie ..
mmg dah lama dah aku ngidam nak makan siput sedut nie ..hahahha
nie sume berpunca tyme datang umah
MAI ary tu lah nie ...kehkehkeh..(ksian ko mai,xpasal2 ko dipersalahkan(**sorry**)..;D
bersusah payah jgak lah aku ngan adik aku si Linda tu nak potong bontot siput nie ..kahkahkah..
tapi hasilnyer ,,mmg sgt2 sedap ..yummy ..=)
jemput makan skali ye korang2..=D

11 November 2011

jom layan nasyid..=)

Assalamualaikum ...
Di hari jumaat yg mulia ini ,, jom lah kite layan nasyid same2 ye ...=D
Jom dengar skali lagu nasyid feveret aku ..=)








10 November 2011

ICE BLENDED MURAH YG SEDAAP ..=)

nmpak sedap kan ..hihi..=).(tapi mmg sedap pon)


Assalamualaikum n slamat petang ...=)
Tadi tyme aku amek adk2 aku drpd skola ,,aku ade ternampak sorang budak tu pegang ice blended ...
nmpak cam sedaap je kan ... dah lah mmg ngah haus sgt2 mase tu .. terliur aku tau ..
so0,,aku tanye ar ngan adk aku ice blended tu jual kat mane ..then adk aku gi beli jap ...

Fuhhhh,,mmg sedap ice blended tu ...RM 1.50 je ..mmg murah kan .. pastu ade jelly yg bulat2 tu ..huhuhu..feveret ..mmg sedap ..

Aku ngan kerol amek ice blended coklat .. yg linda plak amek ice blended strawberry ..
Dua2 sedaaappp..=D

p/s: kalo korang nak gi beli sendiri ..kihkih....=p  (kat skola pandan jaya)

HEADER BARU ..=D

Assalamualaikum ...
Nak tanye nie ???.. owkay x header yg sy wat nie ???..

sweet je kan gurl kat atas tu ..heee.=)



Credit to à www.fizgraphic.com (awk ,,mintak izin ye sy amek gamba tu wat header ..gamba tu cute sgt..=D)

Smangat baru pada tarikh 10 NoVeMbEr ...=D

Assalamualaikum ..
Apa macam aku nyer blog nie ???...heee
Owkay x???.. simple je kan ..agak 1 hari jgak ar aku ubah aku nyer blog nie ..
Baru ade smangat sikit nak wat post ..kihkihkihkih..=D

Alhamdulillah ....
Ary nie dah genap dah umo aku 20 tahun ..ish3 ,,cam x caye je aku dah 20 tahun...kahkahkah...=)
Perangai aku nie pon x serupa owg yg 20 thn ...cam bdak2 je ..


first skali à thanx to mama n ayah .. trime kasih byk2 ye mama n ayah..coz,,sbb mama n ayah lah akak ade kat dunia nie ...pada tarikh nie jgak lah akak dilahirkan .. thanx jgak wish besday kat akak.

secondly àthanx sgt2 kat adk aku Linda ..heee..
dye yg jadi owg terawal wish kat aku ..(thanx linda coz ingat besday akak ko nie)

thirdlyàthanx ngan korang2 yg wish kat aku ..xkire lah kat facebook ke ,kot fon ke ...thanx k..=D

09 November 2011

under maintenance

HARAP MAAF ...
BLOG AKU SKANG ON
!
!
!
!
!
!



01 October 2011

MaSaLaH ku !!!!!!

Asssalamualaikum..
Waaaaahhh,,lama nyer aku x update blog aku nie ....issshhhh issshhhh xpatot btol kan aku nie ...
Aku nak update sbenar nyer ,,tapi line berokband aku nie xbape nak elok sgt ar ..so0,,mmg x dpt nak update lah ...KECEWA aku tau ...hahahhaha...
skang nie aku ada kat KL leh ar nak update ...dah tu 2 minggu yg lepas ,,aku leh plak t’lupa nak bawa berokband ..mmg mati kutu lah aku xtau 
nak wat pe ..hihihi...


p/sànie baru “BABAK 1” ...jap agi aku update agi k ...huhuhuhu=p

14 August 2011

LAPTOP LEMBAP


Asalamualaikum..
Again ,,aku rase cam nak hentak je laptop aku nie ..
Sgt sengal laptop aku nie ..
Sgt LEMBAP..
Tapi, Alhamdulillah ...naseb bek dah owkay balek ..huhhhhhh..

13 August 2011

NO POST !!!!


Assalamualaikum ..
Psssst,psssstttt...singgah jap..
Nanti besok malam aku singgah agi k ..bsok sure ade post baru ...hehehe
K daaaaaa...

23 July 2011

JALAN2 dlm KELAM KABUT...=)

Assalamualaikum ...
Semalam ,,mmg syiok giler ar ....
aku rase cam aku baru dilepaskan dari sangkar je ...hahahhaha
Walaupon takat sungai besar je aku gi jln2 ngan member aku ,,tapi aku rase puas sgt ...
Kite owg 1 umah sewa je kete ..yelah ,,masing2 lom nak bawa kete agi kan t’masok lah ngan aku ...hihihihi...
owkay ,,xnak citer byk2 just layan jelah gambar kite owg nie ..hehehehe..






Warga umah sewa WAK PISAH ...heeee..


 Aku(izan) 


 eiya 



azie 


 ira

ena

aza  



Sms akuà bile lah eiya nak blanje aku n dowang mkn agi ..huhuhu..happy kowt kuar ngan korang ..

21 July 2011

JOM NYANYI NGAN AKU ..=)


Jom nyanyi ..jom nyanyi ..heeee..=D



I wouldn't wanna be anybody else.
Hey!
You made me insecure,
Told me I wasn't good enough.
But who are you to judge
When you're a diamond in the rough.
I'm sure you got some things
You'd like to change about yourself.
But when it comes to me,
I wouldn't wanna be anybody else.

Na na na na na na na na na na na na na
Na na na na na na na na na na na na na
I'm no beauty queen.
I'm not just beautiful me

Na na na na na na na na na na na na na
Na na na na na na na na na na na na na

You've got every right
To a beautiful life.
Come on!

Who says?
Who says you're not perfect?
Who says you're not worth it?
Who says you're the only one that's hurting?
Trust me,
That's the price of beauty.
Who says you're not pretty?
Who says you're not beautiful?
Who says?

It's such a funny thing
How nothing's funny when it's you.
You tell me whatcha mean,
But they keep whiting out the truth.
It's like a work of art
That never gets to see the light.
Keep you beneath the stars,
Won't let you touch the sky.

Na na na na na na na na na na na na na
Na na na na na na na na na na na na na
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/s/selena_gomez/who_says.html ]
I'm no beauty queen.
I'm just beautiful me.

Na na na na na na na na na na na na na
Na na na na na na na na na na na na na

You've got every right
To a beautiful life.
Come on!

Who says?
Who says you're not perfect?
Who says you're not worth it?
Who says you're the only one that's hurting?
Trust me,
That's the price of beauty.
Who says you're not pretty?
Who says you're not beautiful?
Who says?

Who says you're not star potential?
Who says you're not presidential?
Who says you can't be in movies?
Listen to me, listen to me.
Who says you don't pass the test?
Who says you can't be the best?
Who said?
Who said?
Would you tell me who said that?
Yeah~
Who said?

Who says?
Who says you're not perfect?
Who says you're not worth it?
Who says you're the only one that's hurting?
Trust me,
That's the price of beauty.
Who says you're not pretty?
Who says you're not beautiful?
Who says?

Who says?
Who says you're not perfect?
Who says you're not worth it?
Who says you're the only one that's hurting?
Trust me,
That's the price of beauty.
Who says you're not pretty?
Who says your not beautiful?
Who says?

Sms akuà kalo dah bohsan ,,otak aku pon naek giler n kebodohan aku jgak kdg2 akn t’serlah ...hahahhaha..

BOHSAN..

Hari nie aku sangat bosan


18 July 2011

AKU GILA KAN DIA ...

Assalamualaikum ..
Hari nie ,,skang nie dan jugak saat nie aku nak citer pasal phone yg dah lama aku minat ..
Aku pon xtau lah cam ne leh suke plak ngan phone nie ..hahahha..
Smpai t’bawa2 kat dlm mimpi agi ..hehehe..
Tapi phone yg aku minat semesti nyer lah nokia ..
Aku xminat sgt ngan jename phone yg laen2 ..
Kcuali iphone lah ..=D


==HA ,YG KAT ATAS TU LAH PHONE YG AKU MINAT ==

Xdelah,canggih sgt pon phone yg aku minat nie ..kikiki..

Sms akuà bile lah aku leh dpat kan ..???..hmmm

17 July 2011

can't let u go bebeyh !!!!


Falling in love bile aku dgr lagu nie weyh ...
Lagu nie mmg touching sgt2 ar ..
ape lagi kalo aku tgok si “Jinwoo” ..hahhaha..    

    
si tinggi lampai yg sgt hensem ...hihihi..=D..
Malas nak citer byk2 ,,so0 korang just layan jelah k ..

  


16 July 2011

LUAHAN HATI ...

Assalamualaikum ...

Uik ,,,lame nyer aku x update kan blog aku nie ... smpai dah b’sarang dah nie ...hehehe..
Ape lagi skang nie aku dah start study balek ....ermmm,,lagi b’tambah busy lah aku ...
Skang nie pon dah sem 5 ..mcm2 aku nak kene pikir kan .. n mcm2 probs yg dtg ...



1à aku nak kene pikirkan pasal projek akhir ... kene pikir plak ape bende lah yg aku nak kene wat nant ..uishh,,bleh pecah kpale aku nak pikir ... bile aku dah dpat idea, n dah tanye ngan supervisor aku pasal idea aku tu ,,ade plak membe aku yg wat idea yg agak2 same ar aku rase ...tapi ,,silap aku jgak ,coz aku x anta proposal dulu ..so00,,let go jelah ..=(




2à sem nie plak aku kene amek MALAYSIAN UNIVERSITY ENGLISH TEST shortfom dye “MUET”...hmmmm,,kene study more n more lah sem nie ...kene wat btol2 MUET nie ...coz ,,aku xnak lah kene amek foundation class nant tyme aku smbung degree ..hehehhe..=)



3à lagi 1 ,,aku mmg sgt sakit aty ,,coz ,,ptptn for dak poli aku x masok agi ....sabo jelah ...aisshhh,,shit..=$



Sms aku à rindu nak balek umah ..mama !!!.akak rindu mama..=(

23 May 2011

miss my blog ....

assalamualaikum ...
aiseyh ,,,rindu nyer aku ngan blog aku nie ..
rindu nak update ...
yelah ,,dah lama jgak aku xon9 nie ..
agak2 dalam sebulan jgak lah ..
coz,,aku dah terminate dah broadband aku yg sengal tu ..
hope lpas nie bile aku dah ade broadband yg laen ,aku leh ar update slalu kan ...
hehehhe...
daaaaaaaaaa..=)

04 April 2011

yang ku nanti2 kan ...=)

Assalamualaikum ....
  
Akhir nye ,,,hari yang aku nanti2 kan,
sudah tiba ....
Hahahhaha
Poyo nyer ayat aku nie ...
Bukan nyer ape ,,,aku nak citer je ,,
Yang lecturer dah dtg dah observe aku n aza ...
Lega rase nyer bile lecturer dah dtg nie ..
Rase cam dah lpas 1 beban yang besar je ....kahkahkah...
BY the way, lecturer yg observe aku ary nie ,,sgt baik dan juga sgt friendly ..
Mmg suke sgt ngan mereka nie ..hahahha..(ayt skema beb)..
Aku punye lah ingat lecturer nak dtg jumpe ngan pengurus ,,
Tapi x pon ..kite owg just jumpe kat library MARA je ..
Coz,,ramai sgt praktikal student kat bangunan MARA nie ..
So0,,,kite owg sume kumpul jelah kat library..
Ehhhmmm,, bsok plak aku dah kene gi GIATMARA KL(JELATEK) ..
Cari pengalaman kat sane plak ..
Aku kene gi sane esok until 22 april nant ...




30 March 2011

semua sebab durian ....

Assalamualaikum....
N salam sejahtera ...hee..=)
Waaaahhhhh !!!!... lame nyer lah rase nyer aku dah tak bukak belog aku nie ...
Rindu lah jgak ,,nak story mory nie ..hehehe..
Maklumlah ,,,aku nie busy women skang nie ...byk sgt keje kat opis...
(busy siap kan report daaaa)...hehhehe..
Ape tak nyer kan ,, tak lame agi aku dah kene gi poli dah coz nak anta final report...
Ermmmm,,report harian aku pon lom siap agi ...tinggal seminggu agi ..
Bila lah ,, lecturer yg terhormat nie nak dtg ...penat aku tunggu dye nak call..
(kalo tak dtg agi bagos).. hehehe..
Kejam je kan ayt aku ..=D
Korang2 yg lecturer dah dtg tu ,,untung ar ...dah tak payah nak risau2 agi ....
(ayt jeles dowh)...

*********************************************
Dah2,,korang peduli kan je k ape yg aku bebel kat atas tu ye ..hehehe..  tu just starting je ...
Sebenar nyer aku nak story kisah malam smlam nie ..hahahhaa
Klakar ade ,,geram pon ade ...
Adik aku yg si bongsu tu ,,punyer lah ye2 nak kan durian ,,,dye ajak aku ngan 
parents aku gi beli durian ,,,excited btol bdak tu ...


Mama aku n ayah aku pon t’pakse lah beli kan
 (ank manje dowh adk aku tu)..
Kebetulan plak ,, malam tu ade timbalan perdana menteri dtg ... wat jamuan ...
masyaAllah ya rabbi ,,, jalan punyer lah JEM.. sakit aty btol aku .. padahal jalan kampung pandan je tu ..
menteri2 nie pon 1 ,,kampung pandan nie pon bukan nyer besar sgt ..
gi ar wat jamuan kat tmpat lain ..kampung pandan nie kechik jelah.. 
 (owkay abaikan celoteh aku tadi)
merate jgak lah nak cari durian nie ... coz,,musim durian kan lom dtg agi ,,adk aku nie je yg gatal2 nak sgt ...
aleh2 ,,, beli dekat pasar boyan yang dekat tesco tu je ...(jalan kaki pon leh,,geram btol aku)..heyh..
punyer lah mahal durian kat situ.. sabar jelah aku .. naseb bek parents yg bayar ..hehehe..
balik2 mama aku pon gi lah  masak pulut ,,n sementare tu aku anak yg rajin nie ,gi lah mlayan citer korea sementare nak tunggu pulut tu masak ....hahhaa..
adk aku tu mmg pelahap btol ... byk jgak ar dye mkn durian tu ... huhhuhu..
kairol,,kairol..
naseb bek lah aku nie ,,kakak yg baek ..hahhaa.. sabar jelah ngan dye .. 
(sabar dalam menemouh jln yg jem kat kmpg pandan)..hemmmm..


p/s: sbenar nyer motif aku citer story nie ,,coz aku geram sgt2 yg pasal jamuan menteri tu ..then ,,aku drive dlm keadaan yg blur2..hahaha.. ade jln yg singkat ,,aku gi amek jln yg jauh ..heee..thanx ayah ,,coz sabar ngan anak mu ini ..=) 

15 March 2011

hana kimi versi korean

Assalamualaikum ..
Hari nie aku dapat lagi 1 information tau ...
Aku dapat tau nant SM ENTERTAINMENT (korea nyer syarikat),,
Nak wat citer HANA KIMI versi korea punyer ..
hehehehe..
Weyh ,,,aku dah tak sabar-sabar nak tgok sape yg berlakon dalam citer tu ..
Walaupon aku dah tgok versi jepun n taiwan ,,aku nak jgak tgok yg versi korea nie ..
Aku hope ONEW or SHINEE membe yg lain ade terlibat jgak dalam citer nie nanti ..hahaha..

..
Kalo korang tak caye, korang tengok ar kat link nie ..
Huhuhu..-->http://snsdkorean.com/2011/03/10/sme-to-produce-korean-version-of-hana-kimi-if-snsd-were-to-participate/


Ma pELaNcOnG !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...